28 Aralık 2014 Pazar

Anita Borg Doğum Günü Etkinlikleri - Bilişimci Kadınları Dinliyoruz



Dünyanın 50’ye yakın şehrinde kutlanacak Anita Borg Doğumgünü Etkinlikleri‘ne İstanbul’daki etkinliğimizle biz de katılıyoruz. Etkinliğimizde bilgisayar bilimlerine önemli katkılar yapmış kadın akademisyenlerden teknik kadınlar için çalışmalar yürüten kadın gruplarına kadar pek çok konuğumuz var. Türkiye’de ve dünyadaki bilişimci kadın topluklarından haberdar olmak, topluluklara katılmak ve Anita Borg Bursu ile ilgili daha fazla bilgi sahibi olmak için etkinliğimize davetlisiniz.  Not: Etkinliğe sadece kadınlar DEĞİL, herkes davetlidir:)  

 Turkiye’den Google Anita Borg Scholarship’e seçilmis kişiler:
• Selen Başol (Sabancı Üniversitesi, 2009)
• Suzan Bayhan, (Boğaziçi Üniversitesi, 2009) 
• Didem Gözüpek, (Boğaziçi Üniversitesi, 2009) 
• Pınar Yanardağ, (Boğaziçi Üniversitesi, 2010)
• Hande Alemdar (Boğaziçi Üniversitesi, 2011)
• Derya Çavdar (Boğaziçi Üniversitesi, 2012) 
• Makbule Gülçin Özsoy (ODTÜ, 2012)


Tarih : 17 Ocak 2015 Saati : 13.00 Yer : İTÜ Teknokent ARI 3 Konferans Salonu  Kayıt 

--Linki 

--G+ Etkinlik Sayfası
Program :  

Yakında açıklanacaktır.. Anita Borg Kimdir?  

Anita Borg (1949-2003) hayatı boyunca bilgisayar bilimlerindeki kadın temsiliyetini arttırmak ve bu alandaki kadınların birlikte daha güçlü olması için çalışmış Amerikalı bir bilgisayar bilimcisidir. Google, Anita Borg anısına 2004’te bilgisayar bilimleri ve ilişkili alanlarda lisans-lisansüstü öğrencisi kadınları desteklemek için bir program başlatmıştır. Bu program kapsamında tüm dünyada yaklaşık 1000 kadın desteklenmiştir. Türkiye’de eğitim gören kadınlardan ise ilki 2009 yılında olmak üzere toplam 7 kadın Anıta Borg ödülüne layık görülmüştür. Anita Borg ve bu vizyona sahip tüm kadınların anısını ve vizyonunu her zaman her yerde yaşatmak için Google Anita Borg Scholars Community ve Google Developer Group (GDG) İstanbul olarak “Bilişimci Kadınlardan Dinliyoruz” etkinliği düzenliyoruz. Umarız etkinliğimiz bilişim alanındaki kadınların başarılarının daha görünür olmasına, kadınların birbirlerinden güç almasına, yeni teknolojiler öğrenmesine ve kadın bilişimci ağlarının daha da güçlenmesine ufak da olsa bir katkı sunar. Etkinliğimiz kadın ve erkek tüm bilişimci ve bilişim teknolojileri meraklılarına açıktır. 17 Ocak 2015’te İTÜ Teknokent Arı 3 Konferans Salon’unda görüşmek üzere. GDG Istanbul: GDG ya da açılımıyla google Developer Groups genelde Google teknolojileri olmak üzere tüm teknoloji meaklılarına açık bir topluluktur. Dünyada 500’ün üzerinde ve ülkemizde bir çok şehirde GDG organizasyonları bulunmaktadır. 2009’da kurulan ve esn eski ve en aktif GDG’lerden biri olan GDG İstanbul her ay düzenli olarak  seminerler, hackathonlar ve diğer GDG’lerin yardımı ile DevFest Istanbul’u düzenlemektedir.  

Womentechmakers Istanbul: Resmi olarak Womentechmakers Istanbul adını 2014 Aralık’ta alan Womentechmakers Istanbul, GDG Istanbul’un bir araya getirdiği kadın bilişimcilerden oluşan açık bir topluluktur. 2013’te 51 adet kadın bilişimci konuşmacının yer aldığı DevFest Women Istanbul‘u düzenleyen ekip , 2015 Mart’ta da Womentechmakers Istanbul ile bilişimde ve teknoloji konferanslarındaki kadın sayısını artırmayı amaçlamaktadır.  Kadın Yazılımcı:  Google Anita Borg Scholars Alumni:  Google Anita Borg Scholars Alumni olarak bilgisayar bilimleri/teknolojileri alanlarında çalışan/öğrenci/akademisyen kadınların birbirlerine ulaşmaları, destek ağları kurmaları, bilgisayar bilimlerini daha genç kadınlara tanıtmaları ve cesaretlendirmelerini hedefliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder